1,5 kg sladkovodnej ryby s bielym mäsom., 3 papriky., 3 strúčiky cesnaku., olej., soľ., mleté čierne korenie., viazaničku petržlenovej vňate
Rúru predhrejeme na 200 stupňov. Rybu očistíme, umyjeme, osolíme z vonkajšej aj vnútornej strany, petržlenovú vňať umyjeme a spolu s očisteným cesnakom vložíme dovnútra ryby. Nasolenú rybu necháme pol hodny odpočívať. Papriky opekáme na oleji šupkou nadol, kým sa na nich nezačnú robiť bubliny, ošúpeme a nakrájame na rezance. V hrnci zohrejeme olej, pridáme papriku, osolíme, okoreníme a dusíme desať minút. Rybu dáme na pekáč, pridáme papriku, prikryjeme, vložíme do rúry, dusíme približne pätnásť minút, potom teplotu znížime na 180 stupňov, odkryjeme a pečieme ďalších pätnásť minút. Desať minút necháme odpočívať v teplej rúre a podávame.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára