ryba (asi kg)., 500 g hríbov., 2 plátky bieleho toastového chleba., suché biele víno., petržlenová vňať., pór., 0,5 dl panenského olivového oleja., soľ., korenie
Rybu očistíme – zbavíme šupín, rozrežeme ju, vyčistíme a odstránime hlavnú kosť. Umyjeme ju a osušíme, vnútro osolíme a okoreníme. Očistené a nakrájané hríby dôkladne umyjeme, vložíme do misky a zalejeme vriacou vodou tak, aby boli vo vode ponorené. Po 2 minútach hríby scedíme, necháme odkvapkať a potom dusíme na oleji s restovaným pórom a nasekanou petržlenovou vňaťou. (Keby neboli hríby úplne čerstvé, alebo by boli predtým uložené napríklad v igelitovom vrecku, hrozí otrava!) Ak táto zmes zmäkne, osolíme a okoreníme ju. Časť odložíme a do väčšej časti pridáme toastový chlebík zbavený kôrky a nasiaknutý vínom. Takto pripravenú plnku naplníme rybu a zošijeme ju. Zvyšnú hríbovú zmes natrieme na pomastený papier a opatrne naň položíme naplnenú rybu. Zabalíme ju do papiera a vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov C. Pečieme asi 30 minút. Vychladnuté jedlo môžeme uzatvoriť do hliníkovej nádoby a vložiť na 3 – 4 týždne do mrazničky. Pred použitím ho necháme asi 2 hodiny v chladničke trocha rozmraziť, potom necháme v horúcej rúre dobre prehriať. Čas ohrievania závisí od rozmerov mrazeného jedla.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára