400 g sladkovodnej ryby s bielym mäsom alebo rybieho filé., 2 strúčiky cesnaku., šťavu z polovice citróna., 4 PL oleja., 4 bobkové listy., trochu mletého korenia., soľ., 50 g tmavých olív bez kôstky., 4 veľké kusy papiera na pečenie alebo alobalu
Rúru predhrejeme na 200 stupňov. Rybu umyjeme, očistíme, ošúpaný cesnak pretlačíme, premiešame s citrónovou šťavou a olejom. Primiešame nalámaný bobkový list a mleté korenie. Do oleja vložíme ryby, dôkladne potrieme a za občasného obracania aspoň 2 hodiny marinujeme. Ryby položíme na dostatočne veľký kus papiera na pečenie alebo alobalu, osolíme a potrieme marinádou. Na rybu dáme nakrájané olivy, zabalíme a vložíme do predhriatej rúry. Upečieme do mäkka, rozbalíme až na tanieri.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára