14. januára 2019

Slepačí vývar

sliepka asi 2,25 kg., 2 cibule., 2 mrkvy., 2 stopky zeleru., zväzok vňatí., 10 zrniečok čierneho korenia., 4 l vody
Sliepku vložte do širokého hrnca. Cibule, mrkvy a zelerové stopky očistite a rozštvrťte. Pridajte ich do hrnca spolu so zväzkom vňatí a zrniečkami čierneho korenia. Nalejte len toľko vody, aby zakryla všetky prísady. Pomaly uveďte do varu a nechajte iba veľmi mierne variť asi 3 hodiny. Občas odoberte z hladiny zrazeninu veľkou kovovou lyžicou. Ak treba, doplňte vodu, aby ňou prísady boli stále zakryté. Čím dlhšie sa bude polievka variť, tým bude mať výraznejšiu chuť. Vývar preceďte cez sitko do veľkej nádob. Nechajte vychladnúť, potom dajte do chladničky. Keď je studený, oberte z povrchu stuhnutý tuk. Skladujte v chladničke.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára