14. januára 2019

Špargľová polievka

250 g kuracieho mäsa., 100 g koreňovej zeleniny., 150 g špargle., 120 ml smotany., 2 PL masla alebo rastlinného tuku., PL hladkej múky., soľ., biele korenie,., muškátový kvet
Mäso a zeleninu zalejeme studenou vodou a uvaríme domäkka. Očistíme špargľu a uvaríme ju zvlášť tiež domäkka. Z masla a hladkej múky pripravíme svetlú zápražku, zalejeme ju precedeným vývarom, rozmiešame trepákom, osolíme, okoreníme bielym korením a štipkou muškátového kvetu a povaríme. Pridáme pokrájané kuracie mäso a romixovanú špargľu, zalejeme 120 ml smotany a prehrejeme. Jednotlivé porcie posypeme nasekanou pažítkou alebo petržlenovou vňaťou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára