14. januára 2019

Studená avokádová polievka

1 ½ citróna., 3 veľké avokáda., 375 ml studeného slepačieho vývaru., 125 ml polosuchého bieleho vína., 250 ml kyslej smotany., 5 ml (KL) worcesterskej omáčky
Vytlačte šťavu z citrónov. Upravte avokáda. Polovicu jedného si odložte na ozdobenie, zvyšok dužiny dajte do väčšej nekovovej nádoby. Pridajte vývar a 30 ml (2 PL) citrónovej šťavy. Rozmixujte ručným mixérom na hladkú masu. Pridajte víno, smotanu a worcesterskú omáčku. Krátko zmixujte, aby sa zmes dobre premiešala. Ochutnajte, a ak treba, pridajte citrónovú šťavu. Polievku dobre prikryte a dajte do chladničky aspoň na hodinu. Polievku premiešajte, a ak je veľmi hustá, pridajte ešte trocha vývaru.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára