300 g póru., malá cibuľa., 750 g zemiakov., 2 cibuľa fenikla., 30 ml masla., l slepačieho vývaru., 2,5 ml (½ KL) feniklového semena., 250 ml polotučnej smotany., 500 ml mlieka
Pór pokrájajte na kolieska, cibuľu nadrobno, obielené zemiaky na tenké plátky. Z feniklov odrežte stonky a korene, rozkrojte ich pozdĺžne na štvrtiny a pokrájajte na jemné plátky. V hrnci rozpustite maslo, pridajte pór, cibuľu a fenikel. Duste za občasného miešania 7 – 10 minút. Pridajte zemiaky, vývar a feniklové semienka. Prikryte a pomaly varte 30 minút, občas premiešajte. Polievku rozmixujte na hladkú masu. Prelejte cez sitko, aby ste ju zbavili vláken. Do polievky vmiešajte mlieko a smotanu. Ohrejte ju na bod varu, nalejte do misy a nechajte vychladnúť. Prikryte a chlaďte 3 hodiny.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára