3 vetvičky čerstvej mäty., 6 mladých cibuliek., 2 strúčiky cesnaku., 500 g špenátu., 30 ml (2 PL) rastlinného oleje., 250 ml studeného slepačieho vývaru., 250 ml bieleho jogurtu., 125 ml kyslej smotany., šťava z ½ citróna
Z vetvičiek mäty poodtŕhajte lístky a najemno posekajte. Cibuľku očistite a nakrájajte. Pripravte cesnak. Zo špenátových listov odstráňte stonky a žilky. Listy umyte. Na panvici rozohrejte olej. Cibuľku, cesnak a špenát smažte 3 – 4 minúty. Pridajte vývar a uveďte do varu. Pomaly varte 10 minút. Trochu nechajte vychladnúť, potom zmixujte. Prelejte do misy a nechajte vychladnúť. Primiešajte jogurt, smotanu, mätu a citrónovú šťavu. Dochuťte. Prikryte a dajte do chladničky aspoň na 3 hodiny.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára