14. januára 2019

Rajčiaková pravá polievka

kg rajčiakov., cibuľa., 30 g masti., malý pór., strúčik cesnaku., 20 g masti., 20 g hladkej múky na zápražku., zelená petržlenová vňať alebo pažítka., 2 krajce čierneho chleba
Rajčiaky sparíme horúcou vodou, olúpeme, uvaríme v malom množstve vody do mäkka pretrieme cez sito (prepasírujeme). Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na masti, pridáme pokrájaný pór a opražíme. Pridáme rozotretý cesnak, pretreté rajčiaky a svetlú zápražku pripravenú z masti a múky. Povaríme 20 minút, ochutíme posekanou petržlenovou vňaťou alebo pokrájanou pažítku a podávame s kockami opečeného čierneho chleba.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára