15. januára 2019

Špenátový šalát s krevetami a šampiňónmi

250 g čerstvého špenátu., 125 g šampiňónov., 250 g rajčiakov., 125 g konzervovaných alebo mrazených kreviet., PL octu., ¼ KL soli., štipka kajenského korenia., strúčik cesnaku., 3 PL oleja
Špenát preberieme, dôkladne umyjeme a necháme dobre odkvapkať. Šampiňóny očistíme, umyjeme a nakrájame na tenké plátky. Rajčiaky umyjeme nakrájame na tenké plátky. Krevety premyjeme studenou vodou a necháme odkvapkať. Zmiešame ocot, soľ, kajenské korenie a roztlačený strúčik cesnaku. Napokon do nálevu pridáme olej. Všetky prísady šalátu vložíme do šalátovej misy, premiešame a krátko pred podávaním zalejeme nálevom. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára