2 plátky platesy po 150 g bez kostí., 2 malé rajčiaky., 100 g stonkového zeleru., malý pomaranč., strúčik cesnaku., PL vínneho octu., PL posekanej petržlenovej vňate., 3 PL olivového oleja., soľ., mleté čierne korenie., citrónová šťava., olej
Vínny ocot zmiešame s dvomi lyžičkami vody, pridáme očistený a roztlčený cesnak, polovicu petržlenovej vňate a olivový olej. Rajčiaky rozštvrtíme a zbavíme jadierok, stonkový zeler očistíme a všetko nakrájame na tenké prúžky. Pripravíme si dôsledne ošúpané mesiačiky pomaranča. Zeleninu a pomaranč opatrne zmiešame s pripraveným nálevom a šalát rozdelíme na dva taniere. Plátky ryby osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónovou šťavou a z oboch strán opečieme na troške oleja. Rybu položíme na šalát a ozdobíme zvyšnou petržlenovou vňaťou. Podávame s čiernym chlebom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára