10. januára 2019

Teľacie závitky plnené párkami

400 g teľacieho mäsa zo stehna., soľ., 100 g šunky., 2 PL rajčiakového pretlaku., 100 g párkov., 3 PL oleja., cibuľu., mäsový vývar., 20 g hladkej múky., zelená petržlenová vňať
Mäso pokrájame na väčšie tenké rezne, naklepeme, osolíme a uložíme na ne plátky šunky. Šunku potrieme rajčiakovým pretlakom, obložíme olúpanými párkami, zavinieme a závitky previažeme hrubou niťou. Na oleji speníme cibuľu posekanú nadrobno, pridáme pripravené závitky, opražíme ich zo všetkých strán do zlatista, podlejeme mäsovým vývarom a prikryté udusíme do mäkka. Mäkké závitky vyberieme a zbavíme nití. Šťavu vydusíme na tuk, zaprášime múkou, popražíme, zalejeme studeným mäsovým vývarom, premiešame a povaríme 20 minút. Hotovú šťavu nalejeme na závitky a posypeme zelenou petržlenovou vňaťou, posekanou nadrobno.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára