13. januára 2019

Vínový punč s ananásom

100 g odkvapkaného ananásového kompótu., 2 kalíšky rumu., 2 dl ananásovej šťavy., 3/8 l bieleho vína., vanilková tyčinka., vrecko čierneho čaju., šťava a kôra z citróna., 2 – 3 PL kandisu., 4 KL cukru
Kúsky ananásu zalejeme rumom a v prikrytej nádobe necháme odstáť. Ananásovú šťavu, víno, rozkrojenú tyčinku, vrecko čaju, citrónovú šťavu, kandizovaný cukor a 1/8 litra vody zohrievame v nádobe, kým sa na povrchu vytvorí pena. Čajové vrecko vyberieme a do punču vložíme umytú citrónovú kôru a kúskami ananásu. Okraje štyroch punčových pohárov navlhčíme a zaboríme do kryštálového cukru, aby sa na okraji pohárov vytvorili cukrový lem. Punč opatrne nalejeme do pohárov a podávame.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára