14. januára 2019

Brokolicová polievka

brokolica., paradajka., 2 vetvičky zelerovej vňate., 200 g listov šťaveľa., celé čierne korenie., mrkva., čajová lyžička pomletých klinčekov
Uvarte si polievku iba s vodou alebo použite aj kocku bujónu (zeleninového, hydinového, hovädzieho). Zeleninu umyte a nakrájajte na kúsky. Polievku varte na miernom plameni, kým zelenina nezmäkne, aby vitamíny a minerály zostali vo vode. Keď polievka začne vrieť, znížte teplotu tak, aby vrela iba mierne a zachovala si lahodnú chuť. Môžete pridať všetky prísady. Vyhnite sa však soli, zadržiava v tele vodu. Po dovarení by mali zostať v množstvách zeleniny uvedených v recepte najmenej dva litre polievky. Môžete ju jesť počas celého dňa, studenú i teplú.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára