5. augusta 2016

Svätomartinská torta

150 g zmäknutého masla alebo margarínu., 70 g cukru., balíček vanilínového cukru., 2 vajcia., 4 žĺtky., 150 g horkej čokolády., 150 g hladkej múky., zarovnaná KL kypriaceho prášku do pečiva., 2 zarovnané PL kakaa., 4 bielky., 70 g cukru.,
Ozdobenie: 450 g ríbezľového džemu., balíček polevy de luxe 35% kakao., zarovnaná KL práškového cukru., zarovnaná KL preosiateho kakaa.,
Na prípravu cesta ušľaháme ručným elektrickým šľahačom na najvyššom stupni maslo alebo margarín s cukrom a vanilínovým cukrom do peny. Postupne zašľaháme vajcia a žĺtky, krátko vmiešame rozpustenú čokoládu. Zmiešame múku s kypriacim práškom a kakaom, preosejeme do zmesi a zamiešame. Bielky s cukrom ušľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha a zamiešame do hmoty. Cesto nalejeme do vymastenej tortovej formy a uhladíme. formu vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Vychladnutý korpus pozdĺžne rozrežeme. Korpus potrieme polovicou marmelády, zvyškom potrieme povrch a okraje torty. polevu rozpustíme podľa návodu na obale a polejeme ňou tortu. Ozdobíme cukrom a kakaom.
Tip: Namiesto vanilínového cukru môžete použiť vanilkový cukor s prírpdnou arómov pravej vanilky alebo semienka z vanilkového struku.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára