5. augusta 2016

Bielkové rezy

5 bielkov., 120 g práškového cukru., 30 g pomletých orechov., 30 g pomletých mandlí., 15 g strúhanky., 60 g hladkej múky.,
Krém: 300 ml mlieka., 70 g práškového cukru., 5 g instantnej kávy., 2 lyžice vanilkového pudingu., lyžica hladkej múky., žĺtok., vanilínový cukor (20 g)., 100 g masla.,
Griláž: 30 g cukru., lyžica orechov.,
Z bielkov vyšľaháme sneh, pridáme cukor a vyšľaháme na tuhý sneh. Do tuhého snehu postupne primiešame ostatné suroviny. Cesto preložíme do cukrárenského vrecka. Na plechy vystlané papierom na pečenie nastriekame č obdĺžnikové pláty o veľkosti 14 x 19 cm. Pečieme asi 30 minút pri teplote 170º C.
Krém: V mlieku rozmiešame vetky suroviny okrem masla a za stáleho miešania uvaríme hustý krém. Maslo vymiešame do peny a po častiach pridáme vychladnutý krém.
Griláž: Cukor upálime na karamel. Do karamelu pridáme orechy, zamiešame a vylejeme na vymastený plech . Vychladnutú griláž rozdrvíme pomocou valčeka.
Z vychladnutých plátov opatrne stiahneme papier. Naplníme krémom. Zvyšným krémom ozdobíme vrch a posypeme grilážou.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára