9. januára 2019

Bravčové medailóniky

300 g bravčového filé., 250 g špagiet., mango., olivový olej., cibuľa., ½ dl bieleho vína., šálka vývaru., soľ., mleté čierne korenie., karí korenie
Bravčové filé pokrájame na 6 plátkov, osolíme a okoreníme. Na panvici rozpálime PL oleja a prudko opečieme z oboch strán. V predhriatej rúre pečieme pri teplote 120 stupňov asi 12 minút. Špagety uvaríme v slanej vode podľa návodu na obale. Necháme ich odkvapkať a pred podávaním ich ohrejeme na PL roztopeného masla. Cibuľku pokrájame nadrobno. Mango olúpeme a pokrájame na väčšie kúsky. V hrnci rozohrejeme PL masla a podusíme na ňom cibuľku. Poprášime karí korením a prilejeme víno, vývar a necháme zovrieť. Špagety zrolujeme do klbka a upravíme ich s mangom a plátkami filé. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára