9. januára 2019

Bravčové medailónky so zeleninou

500 g bravčovej sviečkovice., soľ., potlčené čierne korenie., 100 g tenkých plátkov anglickej slaniny., olivový olej., cibuľu., 4 paradajky., žltú a červenú papriku., malý baklažán., menšiu cuketu., 2 zelené cibuľky., 2 strúčiky cesnaku., rozmarín., 450 g posekaných sterilizovaných paradajok
Umyté a osušené mäso nakrájame na hrubšie plátky, posolíme, okoreníme, obalíme plátkami anglickej slaniny, ktoré prichytíme špáradlami. Na oleji opečieme po päť minút z oboch strán, vyberieme a odložíme do tepla. Do výpeku dáme nadrobno nakrájanú cibuľu, opražíme ju, pridáme paradajky, papriku, baklažán a na kocky nakrájanú cuketu, mladé cibuľky nakrájané na kolieska a posekaný rozmarín. Krátko opražíme, potom pridáme pretlačený cesnak, sterilizované paradajky, posolíme, okoreníme a pri miernej teplote dusíme asi pätnásť minút. Medailóniky podávame na zelenine.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára