14. januára 2019

Jemná karfiolová polievka

karfiol., soľ., 40 g hladká múka., 3 tenké plátky šunky., mleté čierne korenie., mletý muškátový oriešok., dl kyslej smotany., žĺtok petržlenová vňať
Karfiol očistíme, dobre umyjeme a uvaríme v slanej vode do polomäkka. Necháme ho odkvapkať. Medzitým z oleja a múky pripravíme svetlú zápražku, ktorú zriedime vlažným vývarom z karfiolu a dobre prevaríme. Potom karfiol rozoberieme na ružičky, šunku pokrájame na rezance a pridáme k vývaru spolu s prevarenou zápražkou. Polievku dochutíme mletým čiernym korením, muškátovým orieškom. Nakoniec pridáme smotanu rozšľahanú so žĺtkom a posekanú petržlenovú vňať. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára