červenú, zelenú a žltú papriku., 2 cibule., 4 paradajky., 450 g uvareného hovädzieho mäsa., 100 g eidamu
ZÁLIEVKA: 1/8 mäsového vývaru., KL soli., 2 strúčiky., cesnaku., 4 PL oleja., 3 PL octu., soľ., mleté čierne korenie., štipka cukru., zväzok pažítky a petržlena
Papriky rozkrojíme na polovice, zbavíme jadierok, necháme dobre odkvapkať a pokrájame na pásiky. Cibuľu pokrájame na pásiky. Paradajky ošúpeme, zbavíme jadierok a pokrájame na kocky, hovädzie mäso a syr pokrájame na pásiky. Všetky prísady dáme do misy a opatrne premiešame. Na zálievku ochutíme mäsový vývar cesnakom roztlačeným so soľou, olejom, octom, korením a cukrom a potom nalejeme na šalát. Pridáme nasekanú pažítku a petržlen. Pred podávaním necháme šalát aspoň pol hodiny odležať v chladničke.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára