10. januára 2019

Teľacie filé v alobale

600 g teľacieho stehna., 60 g údenej slaniny bez kože., soľ., 40 g oleja., ½ citróna., 40 g masla., petržlenová vňať
Umyté teľacie mäso odblaníme a pokrájame na 4 pláty, ktoré jemne naklepeme, popreťahujeme prúžkami údenej slaniny, osolíme a na rozpálenom oleji po oboch stranách opečieme. Alobal postriháme na štvorce, do prostriedku dáme mäso, pokvapkáme citrónovou šťavou, rozpusteným maslom a posypeme petržlenovou vňaťou. Alobal dobre zabalíme, aby počas pečenia šťava nevytiekla. Filé vložíme do pekáča a v rúre pečieme asi 20 minút. Pred podávaním alobal mierne odbalíme, dáme na taniere a podávame s dusenou ryžou a kompótom. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára