15. januára 2019

Úhor na taliansky spôsob

kg úhora., vajce., strúhanka., soľ., mleté čierne korenie., tuk., ¼ estragónového octu., ¼ l olivového oleja., strúčik cesnaku., 3 zrnká čierneho korenia., 3 klinčeky., viazanička petržlenovej vňate., rajčiak
Deň vopred z úhora stiahneme kožu, vykostíme ho, umyjeme a nakrájame na 5 cm hrubé kúsky, ktoré dobre osušíme a potom osolíme, okoreníme, obalíme vo vajci a v strúhanke. Kúsky úhora vypražíme, zmiešame ocot, olivový olej, nadrobno posekaný, strúčik cesnaku, zrnká čierneho korenia a klinčeky, prevaríme ich spolu a necháme vychladnúť. Octovo – olejový nálev potom nalejeme na vychladnutého úhora a dáme na 12 hodín odležať. Úhora podávame aj s nálevom, ozdobený petržlenovou vňaťou a štvrťkami rajčiaka.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára