4 vajcia., 100 g mäkkej salámy., 100 g údeného mäsa., 150 g syra eidam alebo primátor., mrkva., asi 80 g zeleru., 6 PL sterilizovaného hrášku., soľ., karí korenie., 100 g majonézy., 5 PL bieleho jogurtu., citrónová šťava
Vajcia umyjeme, uvaríme na tvrdo a vložíme do vody. Po vychladnutí ich olúpeme a pokrájame na malé dieliky. Údené mäso, mäkkú salámu a syr pokrájame na tenké rezance. Nakrájanú mrkvu a zeler zalejeme troškou vody udusíme do polomäkka a vložíme do porcelánovej misy. Pridáme nakrájané vajcia, údeninu, salámu, syr, scedený hrášok, osolíme a okoreníme. Pridáme majonézu zriedenú jogurtom a dochutenú citrónovou šťavou. Šalát premiešame a necháme vychladiť. Podávame s chlebom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára