14. januára 2019

Cestovinová polievka s krevetami a mangom

200 g čínskych vaječných cestovín., 250 g garnátov (mrazené)., zrelé mango., PL slnečnicového oleja., zväzok zelenej cibuľky., 150 ml zeleninového bujónu., 50 ml sójovej omáčky., šťava z citróna., 2 PL mangového čatní., soľ., korenie., 2 chemicky neošetrené limetky., 3 PL posekanej pažítky
Cestoviny pripravíme podľa návodu, prelejeme ich do sita a necháme odkvapkať. Garnáty vložíme do sita, prelejeme teplou vodou a necháme odkvapkať. Cibuľku očistíme, umyjeme, pokrájame na 5 cm dlhé jemné rezančeky. Mango olúpeme a dužinu pokrájame na malé kocky. Wok zohrejeme a prilejeme olej. Vložíme garnáty a 3 minúty ich opekáme. Prilejeme zeleninový bujón, pridáme cibuľku a cestoviny a 5 minút spolu pomaly varíme. Polievku ochutíme sójovou omáčkou, citrónovou šťavou, mangovím čatní, soľou a čiernym korením. Necháme 10 minút odstáť. Limetky umyjeme a utrieme. Jednu pokrájame na mesiačiky, z druhej zrežeme kôru a pokrájame ju na jemné rezančeky. Polievku rozdelíme do misiek a ozdobíme ju kockami manga, posekanou pažítkou a na mesiačiky a rezančeky pokrájanými limetkami.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára