600 g zrelých paradajok., 350 g uhoriek., 250 g sladkej červenej papriky., 60 g - 2 krajce suchého chleba., 30 ml vínneho octu., 30 ml olivového oleja., soľ., strúčik cesnaku., štipku rasce
Očistite papriku, ošúpte uhorky a paradajky zbavte šupky. Potom všetko pokrájajte na malé kúsky a dajte do misy spolu s chlebom, cesnakom, korením, vínnym octom a olejom. Zalejte to asi l vody (dostatočným množstvom na zakrytie zeleniny). Nechajte cez noc odstáť a na druhý deň ju rozmixujte ručným mixérom a preceďte. Ak je potrebné, pridajte podľa chuti viac korenia. Gazpacho nechajte v chladničke, až kým ho nebudete podávať. Môžete ho servírovať s rajčiakmi, uhorkami a sladkou paprikou nakrájanými na drobné kocky.
V Andalúzii, oblasti Španielska, sa gazpacho podáva takmer každý deň spolu s hlavným jedlom. Ľahko sa pripravuje a pre vašu rodinu sa stane zdravím a chutným začiatkom jedla. Je to chutná a osviežujúca studená polievka, ktorá je ideálna najmä v horúcich letných dňoch.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára