14. januára 2019

Hovädzia polievka s pečeňovými haluškami

250 g hovädzieho mäsa., 150 g kostí., soľ., 150 g koreňovej zeleniny., cibuľa., petržlenová a zelerová vňať., 5 zrniek celého čierneho korenia., strúčik cesnaku
PEČEŇOVÉ HALUŠKY: 100 g pečene., cibuľa., strúčik cesnaku., vajce., 2 PL polohrubej múky., mleté čierne korenie., majorán., soľ., PL strúhanky
Mäso a kosti vložíme do litra chladnej vody, osolíme, pridáme korenie a uvedieme do varu. Pridáme očistenú koreňovú zeleninu, cibuľu, cesnak a na miernom ohni varíme 60 až 90 minút. Počas varenia zberáme vzniknutú penu. Keď je mäso mäkké, polievku precedíme a zavárame do nej pečeňové halušky. Pečeň pomelieme na mäsovom mlynčeku, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, vajce, osolíme, okoreníme, pridáme múku, strúhanku a majorán. Premiešame a pretláčame cez hrubšie sito na halušky do vriacej polievky. Varíme 10 minút. Pred podávaním pridáme posekanú petržlenovú vňať a uvarenú zeleninu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára