15. januára 2019

Hydinový šalát so šampiňónmi

250 g pečeného hydinového mäsa (kurča alebo morka)., 150 g sterilizovaných šampiňónov., PL oleja., 2 rajčiaky., kúsok šalátovej uhorky., 50 g tvrdého syra., 2,5 dl bieleho jogurtu., zelená petržlenová vňať
Upečené mäso vykostíme a pokrájame na malé kúsky. Sterilizované šampiňóny pokrájame na plátky a udusíme na oleji. Rajčiaky pokrájame na osminky, uhorku na malé kocky a tvrdý syr postrúhame. Všetko spolu premiešame, uložíme na šalátové listy, polejeme bielym jogurtom a ozdobíme zelenou petržlenovou vňaťou. Hotový šalát môžeme podľa chuti pokvapkať citrónovou šťavou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára