14. januára 2019

Maďarská zemiaková polievka

500 g zemiakov., kúsok zeleru., 120 g mrkvy., pór., cibuľa., 20 g masti., l mäsového vývaru (z masoxu)., soľ., mleté čierne korenie., muškátový oriešok., majorán., 40 g údeného bôčika., 2 párky., 1 ½ dl smotany., petržlenová vňať
Zemiaky, zeler, mrkvu a pór očistíme a nadrobno pokrájame. Cibuľu pokrájame, opražíme na masti, pridáme k nej pokrájanú zeleninu a krátko podusíme. Zalejeme ju mäsovým vývarom, osolíme a povaríme asi 30 minút. Pridáme mleté čierne korenie, kúsok postrúhaného muškátového oriešky, majorán, pokrájaný a vyškvarený bôčik a na kolieska pokrájané umyté párky. Do hotovej polievky prilejeme smotanu a vložíme posekanú petržlenovú vňať.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára