400 g filé z tresky., 100 g červenej papriky., 100 g zelených fazuľkových strukov., 100 g zeleného hrášku., 100 g kukurice., 100 g mrkvy., hlávka šalátu
Nálev: biely nízkotučný jogurt., 2 PL citrónovej šťavy., kôpor., cesnak., olej., soľ., korenie
V slanej vode uvaríme filé z tresky a zároveň v druhom hrnci povaríme do zmäknutia zelené fazuľkové struky s hráškom a mrkvou. Necháme vychladnúť. Očistenú papriku nakrájame na pásiky a zmiešame v šalátovej mise s nakrájanou treskou, kukuricou a uvarenou zeleninou . Dochutíme jednou polievkovou lyžicou oleja, citrónovou šťavou, cesnakom, podľa chuti osolíme a okoreníme. Pri príprave môžeme použiť mrazené polotovary. Vo vhodnej nádobe uložíme do mrazničky. Spotrebujeme do 3 mesiacov. Po vybratí z mrazničky vložíme do vyhriatej rúry alebo do mikrovlnovej rúry a rozmrazíme. Zmiešame s čerstvým umytým hlávkovým šalátom a polejeme nálevom, ktorý pripravíme zmiešaním jogurtu, citrónovej šťavy a kôpru. Šalát a nálev servírujeme v oddelených nádobách.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára