pór., 4 pomaranče., 2 uvarené vykostené kuracie prsia., 100 g kreviet., 100 g šampiňónov., 2 olúpané paradajky zbavené jadier
DRESSING: 200 g jogurtu., šťava z pomaranča., 2 PL octu., 3 PL kečupu., 2 cl pomarančového likéru (pre deti pomarančovú šťavu)., zväzok medovky., soľ., mleté čierne korenie
Zmiešame ingrediencie na zálievku, premiešame a dochutíme ju soľou a korením. Očistený a umytý pór pokrájame na plátky, krátko oblanšírujeme v posolenej vode, vyberieme a necháme odkvapkať a vychladnúť. Olúpeme a nafiletujeme pomaranče, kuracie prsia pokrájame n kocky, krevety opláchneme a necháme odkvapkať. Šmpiňóny pokrájame na plátky a paradajky na kocky. Všetky ingrediencie vložíme do misy, opatrne premiešame, polejeme zálievkou a naaranžujeme do pohárov. K šalátu môžeme podávať ľahké červené alebo ružové víno.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára