30 g údenej slaniny., cibuľa., 30 g hladkej múky., mäsový vývar., 2 karotky., petržlen., mladý kaleráb., 100 g párkov., soľ., mleté čierne korenie., 40 g ementálskeho syra., zelená petržlenová vňať
Údenú slaninu pokrájame na malé kocky, opražíme pridáme cibuľu pokrájanú nadrobno a znova opražíme. Potom zaprášime múkou, opražíme a zalejeme studeným mäsovým vývarom. Pridáme očistenú zeleninu pokrájanú na malé kocky a párky na kolieska, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a uvaríme do mäkka. Do hotovej polievky postrúhame ementálsky syr a ozdobíme ju zelenou petržlenovou vňaťou pokrájanou nadrobno. Podľa chuti môžeme do polievky zavariť aj trocha širokých rezancov.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára