cibuľa., strúčik cesnaku., 2,5 cm ďumbiera., 1,8 kg tekvice., 2 – 3 kyslé jablká., šťava z ½ citróna., 45 g masla., 15 ml (PL) karí korenia., l slepačieho vývaru., 4 PL jablčnej šťavy
Cibuľu, cesnak a ďumbier očistite a posekajte. Tekvicu ošúpte, odstráňte z nej semená a dužinu nakrájajte na dvojcentimetrové kúsky. Jablká ošúpte, vykrojte jadrovníky, nakrájajte na kocky a pokropte ich citrónovou šťavou. Vo väčšej nádobe rozpustite maslo, pridajte cibuľu, cesnak, ďumbier a karí. Duste 2 – 3 minúty. Primiešajte vývar a uveďte do varu. Asi 40 minút prikryté mierne varte. Občas premiešajte. Polievku odstavte z plameňa a nechajte trocha vychladnúť, potom rozmixujte. Polievku opäť zohrejte, pridajte jablčnú šťavu. Ak je prihustá, prilejte vývaru. Dochuťte.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára