15. januára 2010

Ananásový koláč

150 g mäkkého masla., 120 g práškového cukru., štipka soli., nastrúhaná kôra z citróna., 3 vajce., 150 g hladkej múky., 4 PL kukuričného škrobu., KL kypriaceho prášku do pečiva., 
Na obloženie: stredne veľký ananás alebo veľká plechovka kompótu (šťavu z kompótu možno použiť na prípravu želé)., cca 40 g mandľových lupienkov., 2 tortové číre želé., 
Maslo, cukor, soľ a citrónovú kôru ušľaháme do peny, postupne zašľaháme vajce. Múku, škrob a kypriaci prášok preosejeme a krátko vmiešame do ušľahanej peny. Cesto vylejeme do vyššieho vymazaného a vysypaného plechu. nakrájaný ananás na kúsky prípadne na kolieska, poukladáme nahusto na cesto a posypeme lupienkami z mandlí. Dáme do predhriatej rúry piecť. Koláč necháme po upečení úplne vychladnúť. Tortové želé pripravíme podľa návodu na obale a necháme chvíľu vychladnúť. Najprv nalejeme na koláč tenkú vrstvu želé, dáme stuhnúť (asi na 30 sekúnd do chladničky) a potom opatrne nalejeme na koláč zbytok želé. (Ak želé príliš stuhlo, opäť ho na miernom ohni roztopíme).

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára