11. januára 2010

Platýz v chrenovej omáčke

4 filety platýza, soľ, citrón, lyžica posekaného kôpru, lyžica pokrájanej petržlenovej vňate, lyžička octu, 4 lyžice oleja, 2 lyžice hladkej múky, 3 dl smotany na varenie, lyžička chrenu, cukor
Umyté filety osušíme, osolíme, okoreníme, posypeme kôprom, vňaťou a zvinieme. Spevníme špáradlom a vložíme do vriacej osolenej vody, pridáme ocot a miernym varom varíme 10 minút. Závitky vyberieme a uložíme na teplom mieste. V rajnici pripravíme z oleja a múky svetlú zápražku, zalejeme smotanou, 3 dl vývaru z rýb a za stáleho miešania krátko povaríme. Do omáčky dáme chren, ochutíme cukrom, citrónovou šťavou a podľa chuti osolíme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára