12. januára 2010

Jahodová torta

6 vajec, 6 lyžíc práškového cukru, 6 lyžíc hladkej múky, štipka soli, 2 lyžice jahodového džemu, 200 g jahôd, 2,5 dl smotany na šľahanie, stužovač šľahačky, 2 vanilkové cukre
Žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom do peny. Po lyžiciach striedavo vmiešame preosiatu múku premiešame so soľou a tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto vylejeme do vymastenej a hrubou múkou vysypanej tortovej formy a v stredne vyhriatej rúre upečieme. Vychladený korpus vyklopíme z formy, prkrojíme na polovicu a jednu časť natrieme jahodovým džemom. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme so stužovačom a vanilkovými cukrami dotuha. Časť šľahačky a umytých jahôd si odložíme na zdobenie. Zvyšnú šľahačku zmiešame s pokrájanými jahodami, natrieme ňou džemom natretý korpus, prikryjeme nenatretou časťou korpusu a jemne pritlačíme. Vrch aj boky torty natrieme šľahačkou, ozdobíme jahodami a po krátkom schladení podávame.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára