15. januára 2010

Hoblinkové prekvapenie

150 g hladkej múky., 50 g kukuričného škrobu.., 15 g kakaa., kypriaci prášok do pečiva., 200 g práškového cukru., vanilínový cukor., štipka soli., 4 vajcia., 200 g mäkkého masla alebo margarínu., 2 - 3 mlieka.,
Na náplň: tortová plnka s vanilkovou príchuťou., 125 g masla., 2 - 3 PL práškového cukru., 250 ml mlieka., 
Na posypanie: 75 g masla., 2 vanilínové cukre., 200 g strúhaného kokosu.,
Múku škrob, kakao, kypriaci prášok a práškový cukor preosejeme. Pridáme vanilínový cukor, soľ, vajcia, maslo alebo margarín a mlieko a spracujeme. Hladké cesto stierkou preložíme do vymazaného a vysypaného plechu a dáme piecť do predhriatej rúry. Po upečení položíme na plech na kuchynskú mriežku a necháme vychladnúť.
Na náplň: Podľa návodu na obale pripravíme plnku s mliekom a maslom (dbáme na to aby mali maslo aj plnka izbovú teplotu, inak by mohol krém zhrudkovatieť). Krémom rovnomerne potrieme koláč a necháme stuhnúť.
Na posypanie: Vo veľkej panvici rozpustíme maslo, pridáme cukor a kokos a za stáleho miešania necháme zľahka zhnednúť. Necháme vychladnúť. Potom kokosovými hoblinkami rovnomerne posypeme maslový krém, prípadne ich do neho zľahka vtlačíme. Do doby podávania uchovávame v chlade.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára