9. januára 2010

Chrumkavý bôčik


600 g bravčového bôčika s kožou, soľ, mleté čierne korenie, cibuľa, 150 g koreňovej zeleniny, 2,5 dl mäsového vývaru, lyžica hladkej múky, olej
Bravčový bok umyjeme, osušíme, osolíme, vložíme do pekáča, podlejeme vodou a prikryté pečieme 30 minút. Bôčik vyberieme, kožu ostrím nožom narežeme do mriežky, okoreníme mletým čiernym korením a vložíme späť do výpeku. Očistenú pokrájanú cibuľu a koreňovú zeleninu uložíme okolo bôčika, podlejeme mäsovým vývarom a odkryté upečieme dochrumkava. Počas pečenia polievame výpekom. Mäso vyberieme a výpek zahustíme hladkou múkou, rozmiešanou v troche vody.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára