15. januára 2010

Limetková maškrta

250 g hladkej múky., kypriaci prášok do pečiva., puding s vanilkovou príchuťou., 250 g práškového cukru., 2 vanilínové cukre., 3 PL rumu., strúhaná kôra z limetky., 4 vajcia., 25é g rozpusteného vlažného masla alebo margarínu., 
Na polevu: šťavu a kôru z 2 - 3 limetiek., 200 g práškového cukru.,
Múku, zmiešame s kypriacim práškom do pečiva a pudingom a preosejeme do misy. Pridáme cukor, vanilínový cukor, rum, limetkovú kôru, vajcia a maslo alebo margarín. Prísady spracujeme ručným šľahačom na hladké cesto. Cesto vylejeme do vymazaného a hrubou múkou vysypaného plechu a uhladíme. Dáme piecť do predhriatej rúry. Po upečení necháme vychladnúť.
Na polevu: Limetky dôkladne umyjeme a usušíme. Nastrúhame kôru a vytlačíme šťavu. Šťavu vymiešame s cukrom na hustú polevu. nakoniec primiešame kôru a natrieme na múčnik. Necháme cca hodinu stuhnúť v chlade a potom krájame na šikmé rezy. Limetky môžeme nahradiť citrónom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára