8. januára 2010

Palacinky s mletým mäsom

2 vajcia, 2 dl mlieka, 2 KL hladkej múky, lyžica posekanej petržlenovej vňate, soľ, mleté čierne korenie, olej, cibuľa, 200 g mletého bravčového mäsa, žltá paprika, zelená paprika, 2 paradajky, lyžička kečupu, majorán
Vajcia rozšľaháme v mlieku, pridáme múku, osolíme, okoreníme mletým korením, dohladka vymiešame a necháme chvíľu postáť. Na troche oleja opražíme očistenú nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme očistené umyté pokrájané papriky a spolu opražíme. Pridáme mäso, osolíme a za stáleho miešania opražíme 8 minút. Pridáme pokrájané paradajky, kečup, podľa chuti okoreníme a krátko spolu podusíme. Ochutíme majoránom a premiešame. Do cestíčka primiešame petržlenovú vňať a na vymastenej panvici postupne upečieme 8 tenkých palaciniek. Palacinky naplníme mäsovou plnkou a podávame.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára