12. januára 2010

Palacinky s mäsovými guľkami

350 g mletého bravčového mäsa, 150 g mletého hovädzieho mäsa, soľ, mleté čierne korenie, vajce, lyžica kečupu, olej, cibuľa, 200 g paradajok, 1 dl červeného vína, bazalka, 2 dl bieleho jogurtu, 1 dl kyslej pochúťkovej smotany
Cestíčko: 3 dl mlieka, 3 vajcia, štipka soli, 4 lyžice polohrubej múky
Mleté bravčové a hovädzie mäso osolíme, okoreníme, pridáme vajce, kečup a dokonale vymiešame. Z masy vlhkými rukami tvarujeme malé guľky a postupne opekáme na rozohriatom oleji. Do výpeku dáme očistenú pokrájanú cibuľu, pokrájané paradajky, podlejeme vínom a krátko podusíme. Do paradajok vložíme opečené guľky, podľa chuti osolíme a krátko spolu podusíme. Guľky rozdelíme na palacinky, prekryjeme a polejeme jogurtom premiešaným so smotanou a pokrájanou bazalkou.
Palacinky: Z mlieka, vajec, soli a múky vymiešame hladké cestíčko a necháme 30 minút postáť. Potom postupne upečieme na troche oleja 4 väčšie palacinky.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára