15. januára 2010

Bleskový koláč

300 g masla alebo margarínu., 150 g práškového cukru., vanilínový cukor., štipka soli., 5 vajec., 300 g hladkej múky., kypriaci prášok do pečiva., 100 g olúpaných mletých mandlí., 
Na posypanie:  100 g olúpaných nasekaných mandlí., 5é g olúpaných, na plátky nakrájaných mandlí., 100 g práškového cukru.,
Do našľahaného masla alebo margarínu za stáleho šľahania prisypávame cukor a vanilínový cukor. Postupne primiešavame vajcia. Múku, kypriaci prášok a soľ preosejeme. pridáme mleté mandle a na strednom stupni šľahača pomaly za stáleho šľahania prisypávame do cesta. Potom cesto dáme do vymazaného a vysypaného plechu a uhladíme. 
Na posypanie: Mandle zmiešame s cukrom a posypeme cesto. Dáme piecť do predhriatej rúry. po vychladnutí pokrájame na rezy.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára