9. januára 2010

Bravčové karé so špargľou

600 g bravčového karé, soľ, mleté čierne korenie, olej, 600 g špargle, lyžička octu, lyžička cukru, cibuľa, 3 paradajky, 0,5 dl bieleho vína, 2 lyžice masla
Bravčové karé pokrájame na rezne, mierne naklepeme, osolíme, okoreníme a z oboch strán opečieme na rozohriatom oleji po 3 minúty. Mäso vyberieme a uložíme na teplom mieste. Špargľu ošúpeme, vložíme do vriacej osolenej vody, pridáme ocot, cukor a miernym varom varíme 5 minút. Vyberieme, pokrájame na kúsky a prudko opečieme vo výpeku z mäsa. Pridáme očistenú nadrobno pokrájanú cibuľu, pokrájané paradajky, jednu lyžicu masla, podlejeme vínom, trochou vývaru zo špargle a udusíme domäkka. Na špargľu uložíme opečené mäso a krátko spolu prehrejeme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára