13. januára 2010

Celozrnné minirezy


5 bielkov., 100 g tekutého medu., 5 žĺtkov., 100 g tekutého medu., vanilínový cukor., 100 g mletých orechov., 70 g pšeničnej celozrnnej múky - jemnej mletej., 
Na posypanie: práškový cukor.,
Na náplň: 3 plátky želatíny., 250 ml smotany na šľahanie., PL tekutého medu., 2 PL orieškovo - čokoládového krému., 2 PL rumu., 
Na ozdobu: trochu nastrúhanej čokolády.,
Z bielkov a medu ušľaháme šľahačom pevný sneh. Žĺtky, med a vanilínový cukor vyšľaháme na krém. Do našľahaného žĺtkového krému zľahka vmiešame sneh z bielkov a potom i mleté orechy premiešané s pšeničnou múkou. Hladké cesto rovnomerne natrieme na plech (30 x 40 cm) vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Upečený piškót posypeme práškovým cukrom, priložíme papier na pečenie a vyklopíme na podnos. Pripečený papier opatrne stiahneme, piškót necháme vychladnúť a nakrájame na 4 krátke pruhy (asi 30 x 10 cm). Na prípravu náplne namočíme želatínu podľa návodu na obale. Smotanu, med a orieškovo - čokoládový krém vyšľaháme do tuha. Zo želatíny opatrne vytlačíme vodu, pridáme rum a pomaly rozohrejeme. Do želatíny najskôr vmiešame asi 2 PL šľahačky a potom pridáme späť k zvyšnej šľahačke. Ak je náplň riedka, vložíme ju do nádoby, ktorá pláva v studenom vodnom kúpeli. Miešame a akonáhle začne náplň tuhnúť, pruhy striedavo natrieme náplňou. Časťou náplne natrieme hornú stranu a boky múčnika. Posypeme nastrúhanou čokoládou a odložíme asi na 2 hodiny do chladu. Pred servírovaním nakrájame približne na 10 kociek.  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára