14. januára 2010

Orieškové štvorčeky


5 žĺtkov., 200 g kryštálového cukru., vanilínový cukor., 8 PL horúcej vody., 200 g polohrubej múky., 1/2 KL kypriaceho prášku do pečiva., 100 g mletých orechov., sneh z 5 bielkov., 
Na ozdobenie: 200 g práškového cukru., 4 - 5 PL vody., poleva tmavá., 50 g nasekaných orechov.,
Žĺtky, cukor, vanilínový cukor a vodu ušľaháme na hustú penu. Múku, kypriaci prášok a orechy premiešame a vyšľaháme na penu. Zľahka (ručne) vmiešame sneh z bielkov. Hladké cesto vylejeme do vymazaného a vysypaného plechu, uhladíme a pečieme v predhriatej rúre. Po upečení necháme vychladnúť.  
Na ozdobenie: Z práškového cukru a vody vymiešame hladkú hmotu a rozotrieme na múčnik. Naznačíme porcie a do každého stredu nasypeme trochu orechov. Tmavú polevu pripravíme podľa návodu na obale, odsrtihneme malý rožtek, a múčnik ozdobíme. Necháme stuhnúť a krájame rezy tak, že máme oriešky v strede porcie.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára