12. januára 2010

Veľkonočný závin

500 g lístkového cesta, 3 mladé cibuľky s vňaťou, 100 g syra, 4 vajcia, zväzok petržlenovej vňate s pažítkou, kapia, olej, soľ, mleté čierne korenie, žĺtok, mak a rasca na posypanie
Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 4 mm. Na troche oleja speníme očistenú nadrobno pokrájanú mladú cibuľku s vňaťou, pridáme rozšľahané vajcia, osolíme a za stáleho miešania pripravíme riedku praženicu. Do praženice vmiešame postrúhaný syr, pokrájané bylinky a rozložíme ju po dĺžke do stredu rozvaľkaného cesta. Na praženicu uložíme očistenú pokrájanú kápiu, boky cesta preložíme cez plnku, konce uzavrieme a uložíme na vodou opláchnutý plech. Závin natrieme rozšľahaným žĺtkom, posypeme makom a vo vyhriatej rúre upečieme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára