11. januára 2010

Plnené šišky

500 g polohrubej múky, štipka soli, 20 g droždia, 1 dl mlieka, 50 g cukru, lyžica rumu, 100 g hustejšieho džemu, olej alebo tuk na vyprážanie, práškový cukor
Preosiatu múku premiešame so soľou a dáme do misy. Z droždia, vlažného mlieka a trošky cukru pripravíme kvások, vylejeme do múky, pridáme vajce, zvyšný cukor, rum a vymiesime hladké tuhšie cesto. Na teplom mieste necháme vykysnúť. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 1 cm, na polovicu cesta uložíme 4 cm od seba lyžičkou džem a prekryjeme druhou polovicou cesta. Okrúhlou formičkou alebo pohárom vykrajujeme šišky tak, aby džem bol v strede kolieska. Šišky necháme na doske ešte 5 minút kysnúť. V hlbšej rajnici zohrejeme olej alebo tuk a šišky v ňom postupne z oboch strán vypražíme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára