12. januára 2010

Valentínske Tiramissu


6 vajec., 9 PL polohrubej múky., 7 PL práškového cukru., 5 PL oleja., 3 PL vody., 1/2 balíčka Kypriaceho prášku do pečiva., 300 ml uvarenej kávy., 3 cl likéru amareto., 250 g jahôd.,
Na šľahačkovú masu: 2 balenia Šľahačky v prášku., 300 ml mlieka., 250 g mascarpone.,1 vaječný žĺtok.,
Na ozdobenie: 50 g kakaa.,
Na prípravu cesta zmiešame vajcia, múku, práškový cukor, olej, vodu a kypriaci prášok do pečiva. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a uhladíme. Formu vložíme do rúry a pečieme. Pišót necháme vychladnúť. Vychladnutý piškót rozdrobíme do misy a polejeme vlažnou kávou a amaretom. Šľahačku vyšľaháme s mliekom podľa návodu na obale. Mascarpone a vaječný žĺtok vyšľaháme do peny, pridáme k šľahačke spolu premiešame. Do tortovej formy alebo do misiek dáme vrstvu piškótovej masy, na to vrstvu šľahačkovej masy. Vrstvenie opakujeme ešte dvakrát. Na záver posypeme kakaom.

1 komentár:

  1. Na pohľad veľmi pekné, určite aj dobré. Presne takéto misky mám,takže určite vyskúšam.

    OdpovedaťOdstrániť