12. januára 2010

Banánová torta

4 vajcia, 100 g rastlinného masla, 100 g práškového cukru, 180 g čokolády na varenie, 180 g polohrubej múky, lyžička kypriaceho prášku do pečiva, 2 lyžice kakaa, 2 lyžice jahodového džemu, lyžička citrónovej šťavy, 50 g masla, 2 lyžice pistáciových orieškov, šľahačka
Žĺtky vymiešame so zmäknutým rastlinným maslom a práškovým cukrom do peny. Postupne pridávame preosiatu múku premiešanú so štipkou soli a kypriacim práškom do pečiva, kakao, polovicu postrúhanej čokolády a tuhý sneh z bielkov. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a v strede vyhriatej rúre upečieme. Upečený korpus natrieme džemom a necháme vychladiť. Banány ošúpeme, pokrájame na kolieska, uložíme na vychladený korpus, pokvapkáme citrónovou šťavou a polejeme rozpustenou čokoládou vymiešanou s maslom. Stuhnutú tortu posypeme posekanými opraženými pistáciovými orieškami a pred podávaním ozdobíme šľahačkou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára