12. januára 2010

Palacinky so špenátom

2 vajcia, 1 dl minerálnej vody, 1,5 dl mlieka, 2 lyžice oleja, štipka soli, 150 g hladkej múky, olej na pečenie, 200 g paradajok, cukor, štipka mletej škorice
Plnka: 500 g špenátu, 2 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, 100 g slaného syra
Z vajec, minerálnej vody, mlieka, olej, štipky soli a múky vymiešame hladké cestíčko a necháme 20 minút postáť. Paradajky pokrájame, vložíme do hrnca, osolíme, posypeme cukrom, podlejeme trochou vody a za občasného premiešania dusíme domäkka. Ochutíme mletou škoricou a premiešame. Na panvici vymastenej olejom postupne upečieme z cestíčka palacinky, naplníme plnkou, zvinieme a podávame s paradajkovou omáčkou.
Plnka: Umytý špenát zbavíme tvrdých stopiek, vložíme do hrnca, zalejeme malým množstvom vody, osolíme a krátko povaríme. Scedíme, pokrájame a v mise premiešame s očisteným pretlačeným cesnakom, rozmrveným syrom a štipkou mletého korenia.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára