14. januára 2010

Orechová inšpirácia


200 g masla alebo margarínu., 150 g práškového cukru., vanilínový cukor., štipka soli., PL rumu., 4 vajcia., 75 g vo vodnom kúpeli rozpustenej horkej čokolády., 200 g hladkej múky., kyprici prášok do pečiva., 15é g nasekaných vlašských orechov., 
Na ozdobenie: 2 tmavé polevy.,
Maslo alebo margarín vyšľaháme ručným šľahačom na najvyššom stupni až zvláčnie. Primiešame práškový cukor, vanilínový cukor, soľ a rum. Miešame tak dlho, až vznikne hladká hmota. Za stáleho šľahania pridávame po jednom vajci a čokoládu striedavo s preosiatou múkou, s kypriacim práškom a práškovým cukrom. Nakoniec vmiešame orechy. Cesto preložíme na vymazaný a papierom na pečenie vyložený plech a dáme piecť do predhriatej rúry. Po upečení necháme múčnik vychladnúť. Polevu pripravíme podľa návodu na obale a potrieme ňou koláč. Naznačíme jednotlivé rezy a každý kúsok ozdobíme orieškom. Než poleva úplne stuhne, nakrájame rezy.    

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára